27 Ağustos 2010

Eşşek sinek yada sinekler 2


Evde her akşam sinek avına çıkıyoruz..
Fişe takılan ürünlerden1 yaşına kadar kullanılmıyormuş, pencerede telimiz de yok ama genelde pencerelerimizde kapalı hem çok ses geliyor diye hem de klima çalışıyor diye
2 gün önce uyandık Kerem'in ısırılmadığı yeri kalmamış bir de ceviz büyüklüğünde şişmiş, önce alerji mi acaba diye şüphelendim.
Aslında sivilce gibilerdi belliki bir haşerat sokmuş, sonra body'sinin içinde kalan kısımlara baktım orada yoktu ben de stilex sürdüm.
Gün içinde sanki büyüyordu şişlikler ben de doktorunu aradım "stilex sür, alkolle kompres yap" dedi yaptım.
Akşam yemek yerken ayak bileğindeki şişlikten iltihap akıyordu biz de hemen hastaneye götürdük.
Doktor "alerji olabilir, vücutta mikrop olabilir, kötüye gidiyor, 2 tane iğne yapalım şişlikler iniyormu diye bekleyelim" dedi.
İğneleri duyunca ben, Duygu Hn.'ı aradım "problem olmaz kortizonlu iğnedir, yarın da gelin görelim, alerji ise cildiyeye gösteririz" dedi
Sonra doktor tekrar geldi ve aynı ilacı serum olarak vereceğni söyledi.

Hemşire geldi, Kerem'in eliyle oynamaya başladı ve kıyamet koptu (hemşireye göre sakin durmuş )damar yolunu açtı ve 3 tüp kan aldı sonra elini sardı damar yolunu oynatmasın diye.
Kerem bu saatten sonra sustu keyfi yerindeydi sonra da serum takıldı ve oynamaya başladı serumla.

Kan değerleri iyi çıktı(böbrek, karaciğer,trombosit vs.)
Şişlikler de inmeye başladı serum bitince eve döndük
Alerji şurubu ve iğne yazdı reçeteye birde iltihaplı yerlere sürmek için pomad.
Sabah, Duygu hanıma gittik, alerji olmadığını birşeyin ısırdığını söyledi.
İğneye gerek olmadığını söyledi şurubu kullanıcaz, iğneden yırtmış olduk :)
Kilosuna da baktık 11.ay kontorolü oldu bir nevi(kilo alımı az diye 11.ayda da gidilecekti kontrole ona göre ilaç kullanacaktık), 350 gr almış ama hala zayıf.

Ayrıca sinekler ve haşeratlar için eczacıbaşının euphia diye bir spreyi varmış işe yarıyormuş tamamen bitkiselmiş kullanabilceğimizi söyledi, bugün aldım ama önce şu vücuttaki şişlikler, kızarıklar tamamen geçsin de.

Bugün Kuzen Kaan ile İkea'ya gittik arbanın arkasına kuruldular iki kuzen, birbirlerine bakıştılar.

Kerem artık parka boşuna gitmiyor, salıncağa biniyor:)

25 Ağustos 2010

Eşşek sinek yada sinekler



Kerem'e dün gece savaş açmış sinek yada sinekler..
Oğlumun hali içler acısı düzgün çekebildiğim fotolar bunlar, kol, bacak boş yer kalmamış hepside nerdeyse ceviz büyüklüğünde.
Doktorumuz stilex jel ve alkollü pamuk sürün dedi ve sinek matları için hala yasak dedi.
Pencerelere tel alalım bari biraz geç kaldık ama:(

23 Ağustos 2010

Bugün de devam:(


Bugün sadece muz ve balık yedi.
Kaşığı gördüğü anda başını yana çeviriyor, annem üstteki dişlerin kabardığını söyledi ben de biyerde okumuştum bebeklerin diş çıkartma döneminde iştahsızlığı olmazmış yemek istememelerinin nedeni diş etlerinin rahatsızlığındanmış çünkü bugün elimle verdiğim herşeyi yedi normalde kaşıkla da oynayan Kerem, bugün ağzına kaşığı deydirince yüzünü buruşturdu.
Bir önceki başlıkta da dediğim gibi umarım sebep budur ve geçer.

Bugün de anadolu yakasına geçtik, Anadolu kavağına ordan da mihrabat korusuna gittik.
Kerem'in balık yiyebileceğini düşündüm ve doğru tahmin, yarıma yakın çipura'yı bitirdi.
Yolda da(giderken) bir taneye yakın muz yedi işte bu kadar.
Kerem'e güzel bir oyuncak aldık kavaktan, oynarken yanında olmak lazım çünkü iki yanında bulunan boncukları ağzına götürüyor ama çok sevdi elinden bırakmak istemedi aynısında kuzen Kaan'a da aldık, üstüne de ismini yazdırdık.

Not:Keremin ilk dişini 31 Temmuz'da ben gördüm aşağıdan patladı şimdi üstteki yan dişleri patlamış durumda, annemin gördükleri de üst orta dişler.
Dişlerini göstermiyor sıpacık bize.

Başladık gene :)

Umarım, isterim, inşallah bu iştahsızlık gene dişten olsun.
Bugün itibariyle iştahsızlığa başlamış bulunuyoruz.
Hiç yapmak istemediğim davranışları yapmaya başladık oyun oynarken yedir, televizyon(baby tv yada luli tv) seyrederken yedir ama tabi çok dalınca kapatıyorum bazen gözünü kırpmadan bakıyor bu arada ağzı da açılmıyor işte o zaman.
Bugün Sezai dayısı ve Özlem yengesi ile buluştuk.
Özlem abla, eskiden gelen yedirebilme sanatı tecrübesiyle Kerem'e biraz muhallebi yedirdi.
Bütün gün çok az uyumuştu Kerem, birlikte gittiğimiz AVM'de yoruldu ve arabaya bindiğimiz anda sızdı.

18 Ağustos 2010

16 Ağustos 2010

10.5 ay süprizi



Dün bahsettiğim muz olayı işe yaradı sanırım.
Kerem, sabah 6'ya kadar mışıl mışıl uyudu sonrada 9.30'a kadar devam.(10.5 ay dönüm noktası olur inşallah)
Bugün mamayı deniyeyim dedim ama sadece 40 cc içti belki zamanla alışır.
Şimdi gene babası uyutmaya götürdü :) ve hemen uyumuş.

Bugün öğlen yemeğini pek yemek istemedi ve ben de yedirmek istedim aramızdaki bu yemek savaşını ben kazandım:)(40 takla atarak)

Oturuken öne doğru gitmeyi(emekleme pozisyonu almaya) çalışıyordu birkaç gündür Kerem, bugün bi ayağını kurtarmayı başardı.Aslında emekleme poziyonuna geliyor ama geri geri gidiyordui bu hareket döngüdünü tamamlayınca ne olacak bekliyorum.

Bugün parkta Eylül(4), bileziğini Kerem'e takmaya çalıştı ama bizimki izin vermeyip ağzına götürmeyi tercih etti.
Eylül bu duruma çok kızarak "sakın yere düşürme yoksa annem beni topa tutar" dedi.

15 Ağustos 2010

Haftasonu..

Cumartesi mağlum ramazan ayı n ve bu aralar çok sıcak olduğu için klimalı evimizde oturmayı tercih ediyoruz ama evde de sıkılıyoruz.
Akşam dışarı çıkalım dedik.

E nasıl çıkıcaz Ertuğrul oruç tutuyor iftar 8'de sonrasında da Kerem'in banyo telaşı saat 9 oluyor ve Kerem'in uykusu geliyor bizde uyku saatinde dışarı çıktık.
Arabada zaten uyuyor gittiğimiz yerde de pusetine koyalım devam edelim dedik tamam süper, öyle oldu ama saat 11'de Kerem uyandı veee cin gibi, sonra Mado'da dondurma yedi, külah yedi oldu saat 12:30 Kerem hala cin gibi :) ama dönüş yolunun 1.km sinde Kerem sızdı.

Pazar günü de dönüş yolu hariç ve saat biraz daha erkendi sanaryo aynı oldu, şu an saat 12 ye geliyor ve babası uyutmaya çalışıyor çünkü benim sabrım bitti.


Kerem geceleri yaşına göre sık uyandığı için yatmadan önce mama verelim dedik aldım ama daha başlamadım çünkü pek kültürüm yok bu konuda sadece bi dönem kahvaltısına katıyorudm o da bana zor geliyordu mama ile beslenip geceleri uyanan bebekler için durumun da zor olduğunu daha iyi anladım, bugün yatırmadan önce Ertuğrul "muz mu versek?" dedi ben de "deneyelim" dedim yarıma yakın muz yedi arkasından da emdi bakalım gece kaçta uyanacak.

Bu arada gündüzleri ayağımda sallıyorudm Kerem'i ve artık bıraktım koltuğa yatırıp ninni söylüyorum sağa sola dönüyor ve biraz da sırtını sıvazlıyorum uyuyor ilerdeki hedefim bunu kendi yatağında yapmak ve daha ilerdeki hedefim tek başına yatmasını sağlamak bakalım başarabilecekmiyim.(tracy'i okumaya fırsat bulursam yatır kaldır yöntmeini de denemek istiyorum ama bu sıcaklar da başlamak zor geliyor)

5 Ağustos 2010

10.ay kontrolü


10 aylık

Önceleri sıcaktan olduğunu düşündüğüm sonra neredeyse bütün vücudunu saran kızarıklık endişlendirmişti beni ve hiç bir şey yemiyordu sadece emziriyordum ayrıca başı da hep sıcaktı.
Sabahtan sağlık ocağına götürdüm alerji dediler ve Avil şurup verip eve döndük.
Ama benim içim rahat etmedi, doktoru aradım.Duygu hanımı aradım "getirin bakalım" dedi.
Duygu hanım sırtında, göğsünde ve yüzündeki kıazarıklığın alerji olduğunu ama gıda değil dışarıdan kullanılan bir malzeme alerjisi olduğunu söyledi. Değiştirdiğim bişey yoktu ama "aynı üründen bile zamanla etkilenebileceğini" söyledi ve "bebek yağı kullanma" dedi.Kullanmadık ve avil şurup verdim, düzeldi ama 10 gün sonra o kızarıklar döküntü oldu ateş hep biraz da olsa vardı biz gene Duygu hn'a gittik ve 10.ay kontrolü olmuş oldu bu gidişimiz.Döküntüye losyon verdi tartımızda 10 gün öncekine göre kilo vermişiz 1 ay önceye göre aynı kiloda (7930) çıktık aslında alacakmış ama o sıkıntılardan dolayı yemeği bırakınca kilo verdi demek.Kilo aldırmaya çalışıcaz Kerem'e ve 11.ayda kontrolümüz olmadığı halde bu kilo sebebiyle tekrar kontrole geleceğiz bir gelişme yoksa ilaç verecek.Boyumuz da nasıl olduysa 1 cm kısalarak 70 olmuş anlayamdım.Sıcaklarda çektik anlaşılan :)
Ve tekrar tatile çıkmak üzere hastaneden ayrıldık.(15-24 Temmuz 2010)

Kanada'dan dayı geldi evde bir bayram havası


En büyük dayımız koca kafamızın çektiği dayı, Kanada yaşıyor ve tatile geldi.Dayı'nın eşi Mısra yenge ve kuzen Emre ile.
Doğumunda burada olamamışlardı.
Bir haftalığına buradaydılar ama Kerem gitmelerine yakın rahatsızdı ve şirinliklerini pek sergileyemedi olsun buradan okuyorlar zaten :)Sıcaklardan vücudu kabardı ve sonradan anladığımız, sıkıntıların sebebi çıkmaya çabalayan dişmiş.(11-19 Temmuz 2010)