26 Kasım 2010

Ohh

Ohh çölyak negatif çıktı içim ferahladı valla..

Bu arada sitemizin yeni hali nasıl olmuş?

18 Kasım 2010

Gene mi

Artık yazmaya utanıyorum, Kerem gene hasta..
Cumartesi günü genel tahlil yaptırmaya gittik hastaneye kan verdik, (4 kişi anca alabaildiler) biraz canım sıkıldı aslında o gün, tahlillerin rakamı yüksek çıkınca merak ettim ne tahili istemiş doktoru diye, baştan aşağı hepsini istemiş iyi güzel bir de çölyak istemiş merak ettim doktoruna sebebini sordum düşük tartılı çocuklardan her ihtimale karşı istiyorlarmış kesin bir belirtisi olmadığını söyledi ve %1 oranında görüldüğünü ve erken teşhisin önemli olduğunu söyledi. İnşallah yoktur bugün sonucu çıkacaktı..

O gün hastaneden eve geldik Kerem'in burnu şıp şıp akıyor, uyuyamıyo doktorunu aradım tahmin ettiğim cevap peditus günde 3 kere 1 çay kaşığı geçmezse pazartesi getirin dedi.
Geçmedi gittik, boğaz enfeksiyonu tüm enfeksiyonları deniyoruz galiba öfff valla çok canım sıkılıyor bu işe ayda bir antibiyotik alır mı bir çocuk hem de anne sütü alan bir çocuk Allah beterinden korusun diyorum..

Gitmişken doktoru tahlil sonuçlarına baktı hepsi gayet iyi dedi çok az kansızlık varmış onun için de kısa bir süre ferrum kullanırız dedi..

Bugün bayram ziyaretinde (ilk defa çıktık Kerem'le) uykusu geldi babasının kucağında uyudu sonra da oturduğumuz odada yanımıza yatırdık, çok şaşırdım o gürültüde nasıl uyudu diye(yan odada 5 çocuk vardı) antibiyotik etkisi olsa gerek

11 Kasım 2010

13.ay kontrolü


Kerem, kilo alamadığından ve su çiçeği ve göz kontrolü için cumartesi hastanedeydik.
Veeee 500 gr almış oğlum, bu ay için çok iyi dedi doktoru ee tabi o kadar vitamin alıyor..benim de içim rahat etti..
şimdiki hedefimiz 15.ayda en az 700 gr alması inanıyorum alacak :))

Sonra göz kontrolünü yaptırdık, Kerem çok sevdi bu işi gözüne direkt tutulan ışıklara bayıldı :) Bir problem çıkmadı şükür ama bende ve ailemde astigmat olduğu için 2.5 yaşında kontrole gidilecek.

Sonra da su çiçeği aşısını oldu ve havanın güzelliğinden gezmeye verdik kendimizi.

Kerem starbukcs furyasına karıştı ve pipetle içme denemeleri yaptık çok eğlenceliydi.

Bu aralar geceleri çok sık uyanmaya başladı:( azı dişleri çıktı çıkacak ..

Bugün de bizim burda bulunan ve aynı zamanda Eren'in okulu Umut Fono'ya gittik Kerem'le, oyun grubu için ama içime sinmiyor onu bırakıp çıkmak ben anne-çocuk birlikte vakit geçirilen zaman istiyorum açıkcası, haksızmıyım sizce?

4 Kasım 2010

Kerem neler yapmaktan vazgeçti

Bugün aklıma geldi Kerem'in yüzünü parçalayarak kaşıdığı sonra da dedim ki aslında bikaç hareket daha var vazgeçilen, onları yazim dedim,

* Öncelikle çook eskiden gel babası gel yapardı artık hiç bir şekilde gel hareketimiz yok
* Öpücük yollardı onu da yolladı gitti
* Ellerimizden tutup yürüme çabaları içindeydi emeklediğinden beri o da yok sadece kendi tutunup kalkacak
* Suratını yolar gibi kaşırdı sıkıldığında gitti ve çok sevindim

Birkaç bişey daha vardır heralde ama aklıma gelmiyor

Bu da Kerem'e anı olsun diye Asuman halasını mailini buraya aynen kopyalıyorum.
Kelemi yine ösledim, bana büyü yaptı kelem bence:)) hiç görmemiş gibiyim onu, ama gördüm ama yine ösledim:))) yok böle bi şekellliik güzellik tatlilik öp öp doyamıyosun bak bak doyamıyosun allahım yalabbim nerden geldin kelem iyiki varsın kelemmmmmmmmmmmmmmmmm :)))bu sölediklerimi keleme iletirmisin esra:)))))))


Bugünlerde gaz sebebiyle uyuyamıyor(ilk günlerdeki gibi diyebilirim), aldığı vitaminlerden olduğunu düşünüyorum cumartesi kontrole gidicez bakalım..

1 Kasım 2010

Başladık

Bir yerlerimizi yaralamaya dün başladık, sabah kalorifere dokundurdu akşam da anneanne'deki mermerden orta sehpaya vurdu ve başı şişti böylece ilk şişimiz geldi :)
Allah beterinden korusun diyelim
Biraz önce kucağımda sızdıktan sonra ayıldı ve daha yeni yatırılmaya çalışıyor anneanne tarafından, ama çok güzel oynuyordu bozamadım açıkçası oyununu, bir de kovaya şekilli deliklerden doldurulan bloklarla oynaması ve başarması bizi de onu da sevindirdi.