27 Nisan 2011

23 Nisan


Kerem'in ilk 23 Nisan'ı değil tabii ama biraz daha gözü açıldığı için ben bir tören görsün istedim, bayrak sallasın istedim.

Öğlene kadar karar veremedik nereye gitsek ne yapsak diye sonra aklıma bizim burda özel bir kolejin her sene düzenlediği yürüyüş vardı ona katılalaım dedim ve okulun bahçesine gittik ama bu sene şansımıza, muhtemelen cumartesi diye yürüyüş yoktu ama her yerde balonlar, bayraklar, koşturan çocuklar sonra da bando takımı süper oldu. Dediğim gibi Kerem bir şey anlamadı ama olsun hatıra oldu.

O gün benim bir yere gitmem gerekti annemle, Kerem'i babasıyla dayısına bıraktım, onların da işleri vardı ama Kerem engel olmayacaktı, işleri bittikten sonra burda yeni açılan Marmara Forum'a geçmişler veee Kerem kaka yapmış, bakım odasına gitmişler ama Kerem burayı hastanedeki aşı odasına benzetmiş basmış yaygarayı :) Babasının bu durumda ilk bakım odası deneyimi güç olmuş:)

15 Nisan 2011

Bitti bitiyor..


Kerem'i cumartesi tahlil için sabah erkenden hastaneye götürecektim ama geceleri sadece bir kere anne sütü alan Kerem, saat 6:30'da çıldırmış gibi süt istedi tabii ben unuttum aç olması gerektiğini.

Hastaneye gittiğimizde doktoru problem olmayacağını söyledi ve tahlil yaptırabildik.

Burada önemli olan meğer oğlumun son anne sütüymüş, şu saate kadar tabii, ileride ne olur bilemem :) sonraki 4 gece aramadı gündüzleri arada yokladı ama bitti dedim bir ver bir al yapmak istemedim (zaten niyetim bu aralar kesmekti ama vicdanım da devam diyordu kendi bıraktığı için rahatım biraz), ama dün gece çok istedi 1 saat uyumadı, sonra aptamil junior imdadımıza yetişti önce onu da istemedi ama babası ikna etmiş, bir şekilde içti ve uyudu.

Bu arada 2 hafta kadar önce göbeğinde içten olan beze gibi birşey farkettim
Doktoru, "Önemli birşeye benzemiyor 1 hafta bekleyelim geçmesse bakarız" dedi.
1 hafta geçti ve değişen birşey olmadı bu sefer "çocuk cerrahına gösterelim, gerekirse ultrason çektiririz" dedi.
Çocuk cerrahı gördü ve teşhis göbek fıtığı.
Duygu hanım'dan aldığım bilgiye göre, tam olarak göbek fıtığı değilmiş göbekte bulunan kaslar gelişmemeiş ve bunun tedavisi de mekik çekmemiş.

Biz de hergün fışfış kayıkçı oynuyoruz atık :)

12 Nisan 2011

ilk bisiklet


Mehmet dedesi Kerem'e ilk bisikletini almış :)

4 Nisan 2011

18 aylık Kerem



Cumartesi günü sabah erken olan randevumuz için Kerem'i gene uyandırmak zorunda kaldım nasıl zor oluyor uyandırmak :(
Bu sefer yürüyerek girdik Duygu hanım'ın odasına, 3 aydır görüşmüyorduk..
Boy 82 cm ve kilo 10500 kg ikisini de beğendi yani kilo az ama kilo alımı iyiye gidiyormuş.

Demir tahlili yapılacaktı sonra bıngıldak hala kapanmadığından, Duygu hanım, "sorun olacağını sanmıyorum çünkü gelişimi iyi ama gene de tahlil yaptıralım içimiz rahat etsin" dedi bir kaç tahlil daha istedi ama tok karnına gittiğimiz için yaptıramadık.
Sonra karma aşısı yapıldı ordan da yeni açılan Marmara Forum avm'ye geçtik.
Kerem bir ilk daha gerçekleştirdi, pusetinde elinde balonu uyuyakaldı aşıdan diye düşünüyorum heveslenmedim hemen:)

Dün gece de ateşi çıktı biraz, Calpol verdim ama gece de genzi doluydu uyuyamadı bugün sağlık ocağına götürdüm enfeksiyon çıktı gene, şimdi doktorunu arıycam verilen ilaçlar için ne diyecek bakalım.

Bu ay yaşananlar;

Artık koltuktan aşağıya inebiliyor.

Saçlarının önü gözlerine girdiği içinden önünden biraz annemle kestik hiçbir şey anlamadı arkalarına daha kıyamıyorum ama yaza doğru onlarda gidecek çünkü çok terliyor.

Son günlerde kendi yemek istiyor ve başardıkça daha da çok istiyor.

Diş fırçalamaya başladı uzun uzun takılıyor fırçayla, fırçalıyo dediysem fırçayı yiyor :)

Kaan'ın doğum günü..


Öncelikle nice yıllara Kaan..
Geçen hafta Kaan'ın 1.yaş günü kutlaması vardı, Kerem'le de pasta üfleme çalışması yaptık yani sadece üff demeyi öğrendi ama Kerem doğum gününe katılamadı.
Öğlen uykusuna biraz geç yatmıştı, bir de üzerine çok uyuyacağı tuttu ve pasta üfleme esnasında bulunamadı:(
Neyse sonra babası uyandırdı ve en azından oyun faslına katıldı Kerem bey..