5 Ağustos 2010

10.ay kontrolü


10 aylık

Önceleri sıcaktan olduğunu düşündüğüm sonra neredeyse bütün vücudunu saran kızarıklık endişlendirmişti beni ve hiç bir şey yemiyordu sadece emziriyordum ayrıca başı da hep sıcaktı.
Sabahtan sağlık ocağına götürdüm alerji dediler ve Avil şurup verip eve döndük.
Ama benim içim rahat etmedi, doktoru aradım.Duygu hanımı aradım "getirin bakalım" dedi.
Duygu hanım sırtında, göğsünde ve yüzündeki kıazarıklığın alerji olduğunu ama gıda değil dışarıdan kullanılan bir malzeme alerjisi olduğunu söyledi. Değiştirdiğim bişey yoktu ama "aynı üründen bile zamanla etkilenebileceğini" söyledi ve "bebek yağı kullanma" dedi.Kullanmadık ve avil şurup verdim, düzeldi ama 10 gün sonra o kızarıklar döküntü oldu ateş hep biraz da olsa vardı biz gene Duygu hn'a gittik ve 10.ay kontrolü olmuş oldu bu gidişimiz.Döküntüye losyon verdi tartımızda 10 gün öncekine göre kilo vermişiz 1 ay önceye göre aynı kiloda (7930) çıktık aslında alacakmış ama o sıkıntılardan dolayı yemeği bırakınca kilo verdi demek.Kilo aldırmaya çalışıcaz Kerem'e ve 11.ayda kontrolümüz olmadığı halde bu kilo sebebiyle tekrar kontrole geleceğiz bir gelişme yoksa ilaç verecek.Boyumuz da nasıl olduysa 1 cm kısalarak 70 olmuş anlayamdım.Sıcaklarda çektik anlaşılan :)
Ve tekrar tatile çıkmak üzere hastaneden ayrıldık.(15-24 Temmuz 2010)

4 yorum:

  1. geçmiş olsun kerem e.. aklıma hem döküntüler hem kilo olayı için en mantıklı açıklama sıcaklar gibi geldi... iyi tatiller, tatil iyi gelir belki :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, tekrarı olmasın .Demek ki Kerem de Efe gibi pek iştahlı bir bebiş değil ...

    YanıtlaSil
  3. Çook geçmiş olsun...banyo sonrası yağ bizede iyi gelmedi her markayı denemem rağmen en sonunda bıraktık bizde..bebekken zeytinyağı sürüp güneşe yatırmıştım çok işe yaradı...boy çekmesi olduğunu sanmam çoğunlukla yalnış ölçüyolar çünkü

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.

    Doğru sıcaklar bizi bozuyor onlar nasıl dayansın diye düşünüyorum.

    Evet Yasemin, Kerem pek iştahlı bir bebek değil napıcaz bunlarla :(

    Ben hep kullanıyordum bebek yağı problem yoktu şimdilik bıraktık bakalım

    YanıtlaSil